Navigácia

  • Šaliansky Maťko

    22.1. sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže v prednese povestí. V druhej kategórii vyhrala Simonka Verešová z 5.B, na druhom mieste sa umiestnila Natália Polušinová zo 4.ročníka.Udelili sme aj dve tretie miesta - Emme Sokolíkovej (4.r.) a Eliške Mikušovej (5.B). Všetkým gratulujeme!

  • Lyžiarsky výcvik - Jasenská dolina 2024

    Lyžiarsky výcvik - Jasenská dolina 2024

    V dňoch 14.01-19.01.2024 sa v stredisku Jasenská dolina - Kašová pri Martine zúčastnili žiaci siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka lyžiarskeho výcviku. Pod vedením vedúceho LVK Mgr. Ľubomíra Bacha a inštruktorov Mgr. Zuzany Krchovej a Mgr. Martina Slováka sa 31 žiakov našej školy učilo základom lyžiarskej techniky, alebo zdokonaľovalo v "cibrení" lyžiarskych oblúkov. Sme radi, že počas lyžiarskeho výcviku nedošlo k žiadnemu zraneniu, a že zúčastnení žiaci a žiačky si mohli osvojiť zjazdové lyžovanie, ktoré je v súčasnosti jedným zo športových fenoménov Slovenska. Okrem praktických cvičení a ukážok na svahu sa oboznámili aj z teóriou lyžiarskeho športu, a tiež sme spolu "zafandili" Peťe Vlhovej pri sledovaní večerného slalomu svetového pohára vo Flachau. Sme presvedčení, že lyžiarsky výcvik je vítanou zmenou vo vzdelávaní pre všetkých žiakov, ktorí sa ho zúčastňujú. Rozvíja osobnosť žiaka v inom ako školskom prostredí po stránke fyzickej, sociálnej, ale aj vôľovej. Pani učiteľke a pánom učiteľom ďakujeme za trpezlivosť a odovzdané lyžiarske skúsenosti a deťom, ktoré sa výcviku zúčastnili prajeme ešte mnoho šťastných lyžiarskych kilometrov.

    (vš)

  • Olympiáda z nemeckého jazyka

    Dňa 18.1 sa v CVČ konalo okresné kolo Olympiády z nemeckého jazyka. Na  prvom mieste sa umiestnil Peter Pajtina, na druhom mieste Laura Sečanská, obaja žiaci deviateho ročníka našej školy. Obom srdečne blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentaciu, zároveň držíme palce v krajskom kole, kam obaja postúpili.

  • Poďakovanie od detí zo Zlatoviec

  • Hračka pre kamaráta.

    Hračka pre kamaráta.

    Ďakujeme všetkým, ktorí sa podelili so svojimi hračkami s deťmi z detského domova.

  • Vianočný pozdrav

  • Vianočné vystúpenie MUZETY

    Tanečné štúdio MUZETA, ktoré sídli v našej škole, pripravilo nádherný vianočný koncert. Samozrejme, že sme na ňom nemohli chýbať, a tak sme sa dnes toho zážitku zúčastnili. Stovka žiakov-tanečníkov nám predviedla svoje umeniea nám z celého koncertu behali po chrbtoch zimomriavky. Ako sa spieva v pesničkách, nech sú každý deň Vianoce sprevádzané takýmto výnimočným koncertom! Ďakujeme! 

    (viac fotiek nájdete vo fotoalbume našej školy) 

  • Vianočné trhy

    Ako je už na našej škole tradíciou, i tento rok sme usporiadali vianočné trhy. Deti sa niekoľko týždňov snažili vyrábať čo najkrajšie darčeky, ozdoby, svietniky, rodičia piekli koláče, medovniky a vianočné oblátky. Tešíme sa, že na naše trhy prišlo toľko ľudí a podporili snahu všetkých zúčastnených. Výťažok z trhov totiž poputoval do triedneho fondu každej triedy. Ďakujeme a tešíme sa na Vás zasa o rok! 

    (viac fotiek si môžte pozrieť v školskom fotoalbume) 

  • Pozvánka na vianočné trhy.

    Pozvánka na vianočné trhy.

    Vážení rodičia a priatelia školy,

    žiaci Základnej školy, J. A. Komenského v Bánovciach nad Bebrabou Vás všetkých srdečne pozývajú na vianočné trhy, ktoré sa budú konať v hlavnej vestibule budovy školy dňa 19.12.2023 t.j. v utorok od 08.30 hod, do 16.30 hod. Budeme radi, ak nás poctíte svojou návštevou, a vychutnáte si spolu s nami predvianočnú atmosféru.

    (vš)

  • Deti deťom - škola škôlkam

    Základná škola, J. A. Komenského má už dlhoročnú spoluprácu s Materskými školami na sídlisku Dubnička a ani tento školský rok to nie je inak. Deti z materkých škôl z dvoch oddelení MŠ Hronského a dvoch oddelení z MŠ Komenského chodia na vzdelávacie programy na počítače. Tu sa učia kresliť v programe Revolution Natural Art a pomocou prezentácii ich učíme fonematické uvedomovanie, ktoré je už aj prípravou na školu. Spoznávajú písmenká pomocou rozprávok a postavičiek, čo je pre deti pútavé a zábavné. Aby však iba nesedeli, chodievali si zacvičiť aj do telocvične spolu so školákmi a s ich pani učiteľkami. Dňa 18.12.2023 sme ich pozvali na našu besiedku, na ktorej sa im predstavili deti 1. stupňa v tancoch, básničkách, v divadielku a v speve piesní. Deti zo škôlky, tie naše školácke, odmenili veľkým potleskom. Tak sa na nich tešíme opäť pri iných zaujímavých aktivitách.

    Viac fotiek vo fotoalbume.

  • Pečenie žiakov z 1.B

    Blížia sa Vianoce pokoja a v 1.B triede žiaci piekli voňavé medovníčky. V novej kuchynke usilovne miesili cesto, vaľkali a vykrajovali formičkami. Všetci sa pri týchto činnostiach prestriedali. Spievali si pri tom mnohé vianočné koledy, ktoré sa naučili v škole alebo v materskej škôlke. Potom, keď sa perníčky dopiekli, potierali ich vajíčkom, aby sa pekne leskli.  Poumývali a poutierali po sebe riady, kuchynku upratali. Čaká ich ešte zdobenie a balenie perníčkov, aby boli pripravené v utorok 19.12.2023 na predaj na vianočnom jarmoku, ktorý u nás začne od 8.30 hodine. Rodičov, príbuzdných  a návštevníkov srdečne pozývame. 

  • Vianočná besiedka u prvákov

    Dňa 19.9.2023 potešili deti z 1.A a 1.B svojim vystúpením  mamičky, oteckov, babky, dedkov a príbuzdných svojim čarovným vystúpením. Zatancovali, zarecitovali a zahrali scénku Vianočná tržnica. Každý sa zapojil a spoločne predviedli pekné vystúpenie, z ktorého zaplesalo nejedno srdiečko rodiča. V tento previanočný čas bolo príjemné sa strenúť a  potešiť.

  • Vianočná besiedka

    Čaro a atmosféra blížiacich sa najkrajších dní v roku nechýba ani u nás v škole. 

    V utorok 12. decembra sme pozvali rodičov, súrodencov i starých rodičov na Vianočnú besiedku  našich šikovných detí 2., 3. a 4. ročníka. Každý, kto sa prišiel pozrieť určite uzná, že to bolo krásne a čarovné – plné spevu, tancov, básní a vianočných vinšov. 

    Veríme, že sme potešili každé jedno srdiečko. 

    Fotografie nájdete na stránke našej školy.

  • OZNAM

    Riaditeľstvo školy týmto oznamuje všetkým stravníkom (žiaci + zamestnanci + cudzí stravníci), že na základe informácie k zúčtovaniu dotácií za rok 2023 z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny je možné odhlásiť zo stravy do pondelka 18.12.2023 do 13,30 hod. Po tomto termíne odhlásenie zo stravy už nebude možné. Tí stravníci, ktorí sa v dôsledku choroby nezúčastnia vyučovania, budú mať nárok na odber stravy do obedára. Zo zábezpeky sa im plná výška stravného neodráta. Ďakujeme za pochopenie.

  • Čaro hudby

    Do hudobného sveta okrem náuky a spevu patrí aj choreografia.

    Naša loď "Fantázia" pláva v 6.ročníku jednotlivými hudobnými obdobiami a na chvíľu zakotvila v renesančnom hrade, kde sa zabávalo a tancovalo...

    Naučili sme sa kroky tanca Pavana a "dvorné dámy so svojimi gavaliermi" vykročili na parket...

    Pravda sú pekní...?

  • Drevené dosky

    7. 12. 2023- SOŠ drevárska -DOD a súťaž:

    Adelka Pilarčíková, Peter Pajtina, Miriama a Soňa Kortišová reprezentovali našu školu vo výtvarnej a technickej súťaži.Žiaci v technike museli preukázať vedomosti pri čítaní technického výkresu a následne vytvoriť vtáčiu búdku z vopred pripravených dielov. Vo výtvarnej súťaži mali žiaci technikou kresby vytvoriť výtvarné dielo na základe modelu.

    Všetci sa naozaj snažili a Sonka Kortišová si vychutnala krásne 3. miesto.

    Ďakujeme a gratulujeme.

  • Nemecká olympiáda

    ZŠ J.A.Komenského zapája svojich žiakov do rôznych súťaží,napr. aj z cudzích jazykov.Ku koncu novembra sa uskutočnilo školské kolo v nemeckej olympiáde. 

    Žiaci museli preukázať svoje vedomosti z lexiky, gramatiky, rečových zručností, čítania s porozumením....

    Umiestnenie žiakov:

    1. miesto - Peter Pajtina

    2. miesto - Laura Sečanská

    3. miesto - Miriama Kortišová

    4.m.- Jakub Kovačik

    Všetkým žiakom,ktorí sa nemec.olympiády zúčastnili ďakujeme,víťazom gratulujeme.

    18.1.2024 sa bude konať okresné kolo,ktorého sa zúčastnia Peter a Laura.Držíme palce a prajeme úspech.

  • Technická olympiáda

    Na konci novembra sa naše šikovné žiačky Michaela Kasalová, Laura Sečanská a Alexandra Rečková ocitli v partii samých chlapcov....zúčastnili sa okresného kola technickej olympiády.

    Súťaž bola náročná i na vedomosti i praktickú činnosť. Miška a Laura napísali testy najlepšie zo všetkých a spolu s praktickou časťou (výroba špachtle) si vybojovali krásne 

    2. miesto v staršej kategórii.(žiačky pripravovala p.Grmanová)

    Nezaháľala ani Saška, 

    čo pár bodov stratila v teste dobehla svojou zručnosťou v praktickej časti a umiestnila sa tiež na krásnom 2. mieste v kategórii mladších žiakov.(pripravoval p.Kajan)

    Žiačkam ďakujeme a gratulujeme..

  • OZNAM

    OZNAM

    UZNESENIE RADY ŠKOLY ZO DŇA 30.11.2023

     

           Rada školy (ďalej len RŠ) pri ZŠ J. A. Komenského, ako iniciatívny, poradný a samosprávny orgán, ktorý vyjadruje a presadzuje verejné záujmy a záujmy rodičov a zákonných zástupcov žiakov a všetkých zamestnancov školy, plniac si funkciu verejnej kontroly vedúcich zamestnancov školy sa vyjadruje ku všetkým závažným skutočnostiam, ktoré sa vzťahujú k práci školy a školských zariadení. Z tohto dôvodu jej neprináleží sa verejne vyjadrovať k akémukoľvek neukončenému individuálnemu pracovnoprávnemu sporu.

          RŠ však naopak verejne vyjadruje názor, že aktuálne nevidí dôvod na už avizované a na prípadné ďalšie obavy zo strany rodičov a zákonných zástupcov žiakov a zamestnancov školy z údajne možnej personálnej výmeny na poste riaditeľa školy.

          RŠ má za to, že súčasný riaditeľ školy Mgr. Martin Slovák bol na základe úspešného výberového konania v roku 2021 opätovne platne menovaný do funkcie riaditeľa a jeho druhé funkčné obdobie končí v roku 2026. Pokiaľ sa samotný riaditeľ nerozhodne z tejto funkcie odstúpiť, RŠ nevidí žiadny relevantný a zákonný dôvod na jeho predčasnú výmenu.

          Súčasný riaditeľ Mgr. Slovák požíva plnú dôveru rady školy. RŠ je spokojná s prácou a výsledkami Mgr. Slováka. Za jeho pôsobenia od roku 2016 po súčasnosť sa výrazne racionalizoval chod školy, stabilizovala personálna aj ekonomická situácia, pribúda počet žiakov, škola postupne prebieha modernizáciou a zároveň napreduje v rôznych oblastiach. Taktiež sa za toto obdobie minimalizovali akékoľvek interpersonálne konflikty, atmosféra na škole je pokojná a môže byť hrdo nositeľkou prívlastku škola rodinného typu.

          Rada školy v rámci svojich kompetencií bude aj naďalej plne nápomocná riaditeľovi školy a spolu v súčinnosti s ním a so zriaďovateľom školy Mestom Bánovce nad Bebravou podnikne všetky kroky pre zabezpečenie kvalitného výchovnovzdelávacieho procesu a ďalšieho nerušeného chodu školy.

    Toto uznesenie bolo prijaté dňa 30.11.2023 jednohlasne všetkými prítomnými členmi rady školy.

  • Mikuláš

    S hrmotom a buchotom tento školský rok k nám prišiel Mikuláš. Mal pomocníkov čertov a anjela. Čerti roboli riadny buchot a veru nejedného vyľakali. Nič sa ale báť nemusia deti,ktoré celý rok poslúchajú a plnia si svoje úlohy. Ale aký by to bol Mikuláš, keby deťom nepriniesol sladké darčeky. Tak snáď deťom urobil radosť a odmenou pre neho boli pekné básničky a pesničky, ktoré mu zaspievali.

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    J. A. Komenského 1290/1 ,957 04 Bánovce nad Bebravou
  • sekretariát - 038 760 29 11
    riaditeľ školy - 0911 610 616

Fotogaléria