Navigácia

  • Technická olympiáda

    Na konci novembra sa naše šikovné žiačky Michaela Kasalová, Laura Sečanská a Alexandra Rečková ocitli v partii samých chlapcov....zúčastnili sa okresného kola technickej olympiády.

    Súťaž bola náročná i na vedomosti i praktickú činnosť. Miška a Laura napísali testy najlepšie zo všetkých a spolu s praktickou časťou (výroba špachtle) si vybojovali krásne 

    2. miesto v staršej kategórii.(žiačky pripravovala p.Grmanová)

    Nezaháľala ani Saška, 

    čo pár bodov stratila v teste dobehla svojou zručnosťou v praktickej časti a umiestnila sa tiež na krásnom 2. mieste v kategórii mladších žiakov.(pripravoval p.Kajan)

    Žiačkam ďakujeme a gratulujeme..

  • OZNAM

    OZNAM

    UZNESENIE RADY ŠKOLY ZO DŇA 30.11.2023

     

           Rada školy (ďalej len RŠ) pri ZŠ J. A. Komenského, ako iniciatívny, poradný a samosprávny orgán, ktorý vyjadruje a presadzuje verejné záujmy a záujmy rodičov a zákonných zástupcov žiakov a všetkých zamestnancov školy, plniac si funkciu verejnej kontroly vedúcich zamestnancov školy sa vyjadruje ku všetkým závažným skutočnostiam, ktoré sa vzťahujú k práci školy a školských zariadení. Z tohto dôvodu jej neprináleží sa verejne vyjadrovať k akémukoľvek neukončenému individuálnemu pracovnoprávnemu sporu.

          RŠ však naopak verejne vyjadruje názor, že aktuálne nevidí dôvod na už avizované a na prípadné ďalšie obavy zo strany rodičov a zákonných zástupcov žiakov a zamestnancov školy z údajne možnej personálnej výmeny na poste riaditeľa školy.

          RŠ má za to, že súčasný riaditeľ školy Mgr. Martin Slovák bol na základe úspešného výberového konania v roku 2021 opätovne platne menovaný do funkcie riaditeľa a jeho druhé funkčné obdobie končí v roku 2026. Pokiaľ sa samotný riaditeľ nerozhodne z tejto funkcie odstúpiť, RŠ nevidí žiadny relevantný a zákonný dôvod na jeho predčasnú výmenu.

          Súčasný riaditeľ Mgr. Slovák požíva plnú dôveru rady školy. RŠ je spokojná s prácou a výsledkami Mgr. Slováka. Za jeho pôsobenia od roku 2016 po súčasnosť sa výrazne racionalizoval chod školy, stabilizovala personálna aj ekonomická situácia, pribúda počet žiakov, škola postupne prebieha modernizáciou a zároveň napreduje v rôznych oblastiach. Taktiež sa za toto obdobie minimalizovali akékoľvek interpersonálne konflikty, atmosféra na škole je pokojná a môže byť hrdo nositeľkou prívlastku škola rodinného typu.

          Rada školy v rámci svojich kompetencií bude aj naďalej plne nápomocná riaditeľovi školy a spolu v súčinnosti s ním a so zriaďovateľom školy Mestom Bánovce nad Bebravou podnikne všetky kroky pre zabezpečenie kvalitného výchovnovzdelávacieho procesu a ďalšieho nerušeného chodu školy.

    Toto uznesenie bolo prijaté dňa 30.11.2023 jednohlasne všetkými prítomnými členmi rady školy.

  • Mikuláš

    S hrmotom a buchotom tento školský rok k nám prišiel Mikuláš. Mal pomocníkov čertov a anjela. Čerti roboli riadny buchot a veru nejedného vyľakali. Nič sa ale báť nemusia deti,ktoré celý rok poslúchajú a plnia si svoje úlohy. Ale aký by to bol Mikuláš, keby deťom nepriniesol sladké darčeky. Tak snáď deťom urobil radosť a odmenou pre neho boli pekné básničky a pesničky, ktoré mu zaspievali.

  • Zbierka - Hračka pre kamaráta.

    Zbierka - Hračka pre kamaráta.

    Opäť tu máme najkrajšie sviatky roka - Vianoce. Aj tento rok chceme potešiť hračkou deti, ktoré žijú v detských domovoch, alebo prežívajú ťažké životné situácie. V našej škole uskutočníme už tradičnú vianočnú zbierku hračiek, ktoré môžu deti prípadne rodičia nosiť od 08.12 do 15.12 p. uč. Slávke Búlikovej, alebo p. uč. Evke Pilátovej. ĎAKUJEME !!!

  • Boršč v novej kuchynke

    V našom projekte, Varenie spája ľudí, sme mali aktivitu varenia  tradičného ukrajinského jedla. Na túto neľahkú úlohu sa podujal pán Savych - otec našich dvoch žiakov z Ukrajiny, ktorý pripravil  vynikajúcu polievku, boršč. Ingrediencie sme poskytli vďaka Participatívnemu komunitnému rozpočtu TSK. Tejto úlohy sa chopil a majstrovsky navaril . Jeho boršč prišli ochutnať nielen štvrtáci, ale aj druháci a 1.B trieda. Boli sme s pani učiteľkami milo prekvapené, keď si dokonca mnohí prišli naložiť aj dvakrát.  Touto cestou mu ešte raz ďakujeme.

  • Výtvarná regionálna envirosúťaž

    Naša malá prváčka sa vo výtvarnej súťaži Trenčianskeho osvetového strediska -  Príroda, životné prostredie a deti v 2. kategórii umiestnila medzi výhercami so svojou výtvarnou prácou "Pani Jeseň", ktorá sa porote zapáčila a odmenila ju krásnymi cenami. Ninke srdečne blahoželáme.

  • Úspech v regionálnom kole stolného tenisu.

    Dňa 24..11.2023 sa konalo v Bošanoch za účasti víťazov okresných kôl regionálne kolo v stolnom tenise žiakov a žiačok základných škôl. Naša škola mala zastúpenie v oboch kategóriách. V zápoleniach so špičkou slovenského žiackeho stolného tenisu sme si počínali veľmi dobre. Družstvá chlapcov i dievčat si vybojovali krásne 2. miesta, keď síce podľahli neskorším víťazom zo ZŠ Bošany, ale v súboji o druhú priečku zdolali ZŠ Nitrianske Rudno. Našu školu reprezentovali Tobias Országh, Samuel Kováčik, Jakub Kováčik a Filip Daňo v kategórii chlapcov a Timea Kováčiková, Dominika Srncová, Miriama Kortišová a Soňa Kortišová v kategórii dievčat. Poďakovať za pomoc chceme aj pánovi Srncovi, ktorý nám pomohol s dopravou žiakov na súťaž. Všetkých žiakov pripravoval a na súťaži viedol p. uč. Mgr. Boris Kajan, ktorému tiež ďakujeme.

  • Okresné kolo v stolnom tenise ZŠ.

    Dňa 08.11.2023 sa konalo na pôde našej školy okresné kolo v stolnom tenise žiakov a žiačok základných škôl. Po odohratí základných kôl postúpili do okresného kola v kategórii chlapcov ZŠ Komenského, ZŠ Zlatníky a ZŠ Duklianska a v kategórii dievčat ZŠ Komenského, ZŠ Gorazdova a ZŠ s MŠ Slatina nad Bebravou. 

    V kategórii chlapcov jednoznačne zvíťazilo naše družstvo v zložení Tobias Országh, Samuel Kováčik, Jakub Kováčik, keď si v oboch zápasoch poradilo hladko so ZŠ Duklianska i ZŠ Zlatníky výsledkom 3:0 na zápasy. V súboji o 2. miesto zvíťazila ZŠ Duklianska nad ZŠ Zlatníky 3:2.

    V kategórii dievčat sa našim dievčatám rovnako podarilo zvíťaziť, avšak ich víťazstvo sa zrodilo až po veľkom boji, keď musel o konečnom poradí rozhodovať až pomer vyhratých zápasov, kde boli naše dievčatá o jeden zápas úspešnejšie ako žiačky ZŠ s MŠ Slatina nad Bebravou. V jednotlivých zápasoch ZŠ Slatina porazila ZŠ Komenského 3:2, ZŠ Komenského porazila ZŠ Gorazdova 3:1 a ZŠ Gorazdova porazila ZŠ s MŠ Slatina 3:2. Našu školu reprezentovali Kortišová Miriama, Kortišová Soňa, Kováčiková Timea, Srncová Dominika.

    Chlapci aj dievčatá dosiahli svojimi víťazstvami postup do reginálneho kola, ktoré sa uskutoční 24.11.2023 v Bošanoch. Obom našim zúčastneným družstvám  gratulujeme a želáme veľa šťastia pri reprezentácii v regionálnom kole.

    (vš)

  • Olympiáda zo slovenského jazyka

    15.11. sa uskutočnilo okresné kolo OSJL, kde naša žiačka Laura Sečanská (9.B) suverénne získala plný počet bodov vo všetkých súťažných disciplínach a zvíťazila.

    Postupuje do krajského kola a ďalej bude reprezentovať našu školu. 

    Srdečne gratulujeme! 

  • Varenie spája ľudí – projekt TSK

    V školskom roku 2023/2024 opäť pokračujeme v modernizácii základnej školy. Tentokrát sa nám vďaka Rodičovskému združeniu podarilo využiť priestory prázdnej učebne, ktorú sme vybavili prostredníctvom Participatívneho komunitného rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorý podporil tento náš projekt. Veľká vďaka patrí aj nášmu pánovi školníkovi, ktorý nám zložil novú kuchynskú linku, zapojil elektrospotrebiče a vodu, poskladal nové stoličky. Nové je aj vybavenie kuchyne nerezovými hrncami, novými príbormi, šálkami a všetkými kuchynskými pomôckami. Poďakovanie patrí pani upratovačkám, ktoré všetko vyčistili, aby sme
    kuchynku mohli začať používať. Pod vedením pani učiteľky Grmanovej žiačky 9.A a 9.B triedy napiekli perníky a medovníčky, ktoré aj veľmi pekne ozdobili a krásne prevoňali celú školu. Skúsenosti pri varení a pri zostave zdravých jedál budú žiakov sprevádzať v každodennom živote. K úspešnej práci je však potrebné dobre zariadené a bezpečné pracovné prostredie vďaka ktorému sa naši žiaci zaúčajú do tajov zdravej výživy, varenia a pečenia. rozvíjajú svoju kreativitu. Cieľom projektu s názvom „Varenie spája ľudí “ bola obnova miestnosti a nákup kuchynského zariadenia na rozšírenie vzdelávacích možností žiakov základnej školy v oblasti stravovania a zdravej výživy, ale súčasne aj vytvorenie tvorivého a príjemného prostredia na trávenie času mladej generácie s možnosťou stretávania sa mimo vyučovania, v rámci krúžkovej činnosti. Ďalej im chceme ukázať, že práca kuchára môže byť aj oddychom a zábavou. Súčasné obdobie, v ktorom žijeme je ovplyvnené teoretickými poznatkami. Praktické skúsenosti sú potrebné pre život a varenie budú potrebovať celý život. Fotografie sú v albume.

  • Testovanie pohybových predpokladov

    V mesiaci október  sa na našej škole uskutočnilo testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a  3. ročníka. 

    Cieľom tohto projektu je informovať  rodičov o stave pohybových predpokladov dieťaťa v porovnaní s ostatnými deťmi na celom území SR a zároveň poradiť, resp. nasmerovať deti na športy, kde môžu uplatniť svoje vrodené predpoklady. 

    Každé dieťa, ktoré testovanie absolvovalo, dostane osvedčenie – informáciu o tom, na akej úrovni sa v jednotlivých motorických testoch nachádza. 

    Všetky deti boli počas týchto dní úžasné a s nasadením všetkých svojich síl plnili jednotlivé športové disciplíny, ako napr. skok do diaľky z miesta, predklon v sede, opakovaná zostava s tyčou, výdrž v zhybe, ľah – sed, kotúľanie 3 lôpt, člnkový beh, vlajková naháňačka a vytrvalostný beh.

     Zopár foto si môžete pozrieť aj na stránke našej školy.

  • Projekt PaKR -" Varenie spája ľudí"

    Vďaka Participatívnemu komunitnému rozpočtu TSK bol podporený náš projekt - Varenie spája ľudí. Vytvorili sme veľmi vhodné priestory na realizáciu tohto zámeru, predprípravu vody, odpadu, nové podlahy a so zariadením a vybavením kuchynky pre žiakov nám pomohla Rada rodičov pri ZŠ Komenského projektom Trenčianskeho samosprávneho kraja. Hlavným zámerom projektu je rozvíjať u žiakov praktické zručnosti, kooperatívne učenie a prácu v skupinách. Naším záujmom je zapájať žiakov aj do mimoškolskej činnosti v rámci krúžku varenia a pečenia, aby priestory kuchynky boli využívané aj v popoludňajších hodinách. Počas mimoškolskej činnosti plánujeme stretávanie žiakov rôznych ročníkov, kde sa pri varení môžu navzájom spoznávať. Aktivity, ktoré sme pripravili, súvisia so zariadením cvičnej kuchynky a stretávaní sa viacerých komunít v rámci jednotlivých varení a pripravovaní jedál, ktoré sú rôznorodo zamerané. Napríklad predvianočné pečenie medovníkov, príprava jedál a nátierok s rodičmi a pod. Už sa tešíme na dobroty, ktoré si tu môžeme pripravovať. Viac fotografií v albume.

  • Tričká s logom

    Milí žiaci, rodičia a pedagógovia,

    opäť máte možnosť objednať si tričká, mikiny s logom školy. Rodičia môžu urobiť radosť svojim deťom k sviatkom. Prezrieť uvedenú stránku si môžete cez QR kód alebo www.kraloveskoly.cz/zskombn.

  • Pasovanie prvákov

    Naši prváčikovia sa už dlhšiu dobu pripravovali na "Pasovanie prvákov." Táto, pre nich veľká udalosť, sa konala 26. októbra na prízemí základnej školy. Deti boli plné očakávania, čo ich čaká a tešili sa na rodičov a súrodencov, ktorí sa prídu na ne pozrieť. Všetkých na úvod privítala vedúca vychovávateliek, pani Gabriela Maláková, ktorá celú slávnosť moderovala. Deti recitovali básničky na písmenká A, M, O, I, V, L ,U, ktoré sa už naučili v škole čítať a písať.  Spoločnými silami zvládli na jednotku zadanú matematickú úlohu. Navzájom spolupracovali žiaci 1.A so žiakmi 1.B. Skvele predviedli básne o dňoch v týždni, a potom zložili slávnostný sľub prvákov. Na záver celej udalosti boli jednotlivo pasovaní a dostali krásne šerpy, ktoré im budú túto udalosť pripomínať. Nakoniec sme žiakov s ich rodičmi  pozvali do jedálne, kde dostali sladkú maškrtu a rodičia mohli ochutnať pomazánky, ktoré sme pre nich pripravili. Najkrajšou odmenou pre deti a aj pre nás bol potlesk, ktorý sme si na záver vypočuli. Sme radi, že sa  všetkým toto pasovanie páčilo. Viac fotografií vo fotoalbume.

  • Večer v školskej knižnici

    Predprázdninový piatkový večer strávil žiaci 5.B halloweenskym premietaním "strašidelnej" rozprávky. Nechýbali lízanky, muffiny ani kostýmy :) 

  • Jesenné prázdniny

    Jesenné prázdniny

    Oznamujeme všetkým žiakom a ich zákonným zástupcom, že jesenné prázdniny začínajú dňa 30.10.2023 (pondelok) a končia dňa 31.10.2023 (utorok). Nástup žiakov do školy bude vo štvrtok 02.11.2023.

    (vš)

  • Technická olympiáda

    Dňa 11.10.2023 sa uskutočnilo školské kolo Technickej olympiády.

     V kategórii A- žiaci 8. a 9.roč. boli úspešní:

    1.m. Michaela Kasalová a Laura Sečanská- 9.B

    2.m. Peter Pajtina a Soňa Kortišová- 9.A

    3.m. Martin Gallo- 9.B

    V kategórii B- žiaci 5.až 7.roč. bola úspešná a 1.m. získala Alexandra Rečková- 7.A

    2.m.Jasmína Cvešperová-7.B a Dominika Hanková 5.A

    3.m.-Jakub Družbacký

    Všetkým žiakom, ktorí sa zapojili ďakujeme, výhercom gratulujeme a žiačkam Laure, Miške a Saške držíme palce, pretože budú našu školu reprezentovať v okresnom kole Technickej olympiády.

  • Deň s jablkom

    Jabĺčko. Sladké, šťavnaté, červené...Viete o tom, že aj jablko má svoj medzinárodný deň? Tým je každoročne 21.október.Aj naši žiaci z I. stupňa sa v piatok, 20.októbra dozvedeli o dôležitosti tohto ovocia pre naše zdravie.Deti poobliekané vo farbách jablka čakal v tento deň kopec zábavy, ale aj poučenia. Prostredníctvom  rôznych aktivít a pracovných listov získali mnoho nových informácií, zabavili sa, zasúťažili,  spoznali rôzne odrody jabĺk,  ochutnali jablkové dobroty. Zistili sme, že  maškrtiť sa dá aj zdravo a rozhodli sme sa, že toto ovocie častejšie zaradíme do svojho jedálnička. 

     

  • Múzeum praveku

    So žiakmi šiesteho a ôsmeho ročníka sme absolvovali exkurziu do Múzea praveku v Bojniciach. Žiaci pozorne počúvali výklad sprievodkyne a dozvedeli sa zaujímavosti o neandrtálcoch, o živote v praveku aj o mamutoch. V rámci interaktívneho workshopu si preverili svoje vedomosti z obdobia praveku, vyrobili pravekú sekeru lovca, premenili svojich spolužiakov na pravekých ľudí a zatancovali si tanec šamana. Počas exkurzie sa žiaci aktívne zapájali do pripravených aktivít a uplatňovali svoje vedomosti z obdobia praveku.

  • Naše futbalistky

    Dnes sme s dievčatami absolvovali turnaj mladších žiačok, ktorý sa uskutočnil na ihrisku s umelou trávou MFK Spartak BN a organizačne ho zabezpečilo CVČ v Bánovciach nad Bebravou. Naše dievčatá zo ZŠ J.A. Komenského si v prvom zápase poradili s tímom dievčat zo ZŠ Gorazdova 2:0 (góly Mikušová T., Galisová R.), v druhom zápase sme porazili ZŠ Rybany 4:2 (Mikušová T. 3, Gálisová R.), tretí zápas so ZŠ Partizánska skončil spravodlivou remízou 1:1 (Adamíková L.), no a v poslednom zápase turnaja sme podľahli víťazkam celého turnaja zo ZŠ Duklianska🥇 3:0. Dievčatá zo ZŠ Komenského tak skončili na peknom 2. mieste🥈, tretie skončili baby zo ZŠ Gorazdova🥉. Našim futbalistkám chcem aj touto cestou poďakovať za úspešnú reprezentáciu školy a už teraz sa teším na ďalšie spoločné športové podujatia. p. uč. Bacho

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    J. A. Komenského 1290/1 ,957 04 Bánovce nad Bebravou
  • sekretariát - 038 760 29 11
    riaditeľ školy - 0911 610 616

Fotogaléria